Telenet verhoogt enkele tarieven vanaf februari

© Belga

Een aantal vaste diensten worden bijna 3 procent duurder.

Telenet past vanaf 3 februari enkele tarieven aan aan de inflatie. Een aantal vaste diensten, zoals breedbandinternet, vaste telefonie en bundels, worden bijna 3 procent duurder. Dat meldt Telenet in een persbericht. De vorige prijsstijging bij Telenet dateert van augustus 2011.

Duurder

Het telecombedrijf uit Mechelen voert meer bepaald een prijsindexering van 2,9 procent door op breedbandinternet, vaste telefonie en bundels. Ook de huur van de HD-digicorder wordt maandelijks 20 eurocent duurder.

De kost van kabelabonnementen, mobiele telefonie, vaste telefonie per minuut en zenderpakketten zoals Sporting Telenet en PRIME blijft onveranderd.

De prijsstijging wordt niet op alle diensten doorgevoerd, ‘om de impact beperkt te houden,’ zegt een woordvoerder van Telenet.

Belgacom

Eind oktober kondigde ook concurrent Belgacom aan vanaf februari enkele tarieven te verhogen. Het telecombedrijf koos er, in tegenstelling tot Telenet, niet voor om alle tarieven met de inflatie mee te laten stijgen, maar om klanten aan te moedigen om voor ‘packs’ te kiezen. Belgacom-bundels zullen vanaf februari dus niet meer gaan kosten.

Bij Belgacom dateerde de vorige prijsstijging van begin 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content