TechMax koopt Clearwire België en MAC Telecom

TechMax, het telecombedrijf van ondernemer Max Heilbron, neemt de Belgische poot van pre-Wimax-aanbieder Clearwire over en diens dochter MAC Telecom.

TechMax, het telecombedrijf van ondernemer Max Heilbron, neemt de Belgische poot van pre-Wimax-aanbieder Clearwire over en diens dochter MAC Telecom.

Clearwire en MAC Telecom tellen in ons land alles samen nog zo’n 15.000 klanten. Ze bieden draadloos breedbandinternet aan op basis van een voorloper van Wimax, ook wel pre-Wimax genoemd. Het Amerikaanse Clearwire besliste echter al in 2009 om geen investeringen meer te doen in zijn Belgische poot. Onlangs verliet het bedrijf ook zijn Wimax-strategie om volop in te zetten op LTE, mobiele technologie van de vierde generatie.

Nu neemt TechMax alle activa – waaronder mobiele licenties, infrastructuur, klanten en 30 werknemers – over van Clearwire en MAC Telecom. Een overnamesom werd niet bekendgemaakt. TechMax zegt wel de dienstverlening voor de bestaande klanten te blijven onderhouden.

TechMax is een bedrijf van Max Heilbron, die in ons land ook de alternatieve operator 3StarsNet uit de grond stampte. 3Starsnet was onlangs betrokken bij gesprekken met de nog steeds mysterieuze Aziatische koper van een Belgische 4G-licentie, BUCD genaamd. Heilbron had immers met 3StarsNet een 4G-testlicentie kunnen bemachtigen bij het BIPT en voerde tests uit met technologie van het Chinese Datang. BUCD was geïnteresseerd in de resultaten van die tests. Die hele voorgeschiedenis doet vermoeden dat de overname van Clearwire en MAC Telecom in dat nog steeds ietwat vage 4G-plaatje past. Wordt met andere woorden vervolgd…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content