Stoelendans aan top Bekaert

© Belga

Matthew Taylor wordt de nieuwe CEO van Bekaert. Hij volgt Bert De Graeve op, die baron Paul Buysse vervangt als voorzitter na diens pensioen.

Bij staaldraadproducent Bekaert gaat voorzitter baron Paul Buysse in mei 2014 met pensioen. Hij wordt als voorzitter vervangen door huidig CEO Bert De Graeve. De Brit Matthew Taylor wordt klaargestoomd om de post van CEO over te nemen.

Dat meldt Bekaert in een persbericht.

Matthew Taylor krijgt vanaf 1 september 2013 de titel ‘CEO-designate’. In mei 2014 wordt hij dan echt CEO. Taylor was tot nog toe topman van Edwards Group, de Britse wereldmarktleider in vacuümpomptechnologieën en gasnabehandelingssystemen.

Baron Buysse is sinds 2000 voorzitter van Bekaert. De Graeve werkt sinds 2002 bij de staaldraadproducent; in 2006 werd hij benoemd tot CEO.

‘De raad van bestuur besliste over deze wijzigingen aan de top in het kader van een grondig successieplanningsproces dat gericht is op het verzekeren van continuïteit in leiderschap op het niveau van de raad van bestuur en van het uitvoerend management’, zo staat in het persbericht.

De wissels aan de top bij Bekaert worden toegelicht tijdens een persconferentie om 10.30 uur in Brussel. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content