Starter Nodalview helpt vastgoedmakelaars om snel professionele foto’s van nieuwe panden te maken

© Getty Images
Benny Debruyne
Benny Debruyne Redacteur van Trends

Nodalview haalt voor het eerst kapitaal op. Daarmee wil de Brusselse start-up zijn activiteiten uitbreiden naar Duitsland, Spanje en Italië.

Nodalview helpt vastgoedmakelaars om snel professionele foto’s van nieuwe panden te maken. Al wat de makelaars nodig hebben, is de app en een hardwarekit met een lens en een driepoot. De makelaars nemen foto’s van al wat in het pand te zien is. De software van Nodalview interpreteert en bewerkt de beelden, zodat de makelaar beschikt over beelden van professionele kwaliteit om geïnteresseerden op een internetplatform een virtuele 360 gradenrondleiding te kunnen aanbieden. Binnen enkele weken breidt Nodalview zijn aanbod uit en komen er ook videobeelden.

“We zijn drie jaar geleden begonnen en draaien sinds eind vorig jaar break-even. We stonden voor de keuze: ofwel gaan voor een organische maar trage groei, ofwel op het gaspedaal gaan staan”, zegt CEO Thomas Lepelaars, een van de drie oprichters van Nodalview. Het werd het gaspedaal. Het Belgische durfkapitaalfonds Volta Ventures investeerde 1,7 miljoen euro. Met het verse kapitaal wil Nodalview, waar acht mensen werken, zo’n twintig nieuwe werknemers in dienst nemen. Ongeveer een half dozijn zoekt Nodalview in de drie nieuwe Europese markten die het wil openen: Duitsland, Spanje en Italië. Behalve in België is Nodalview al actief in Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland.

In drie jaar haalde Nodalview meer dan tweeduizend makelaarskantoren als klant binnen. “Meer dan 6000 makelaars gebruiken ons platform minstens een keer per week”, zegt Thomas Lepelaars. “Onze grootste markt is Frankrijk, waar onder meer Proprioo klant is” (dat met zijn zakenmodel vernieuwing brengt in de sector, nvdr). Andere klanten zijn C21, Laforêt, Barnes en Befimmo. Klanten nemen een abonnement van 59 euro per maand voor drie toestellen en een toeslag voor elk extra toestel. Nodalview koos voor Duitsland, Spanje en Italië, omdat die landen net zoals België en Frankrijk veel kleine makelaarskantoren hebben, die gebaat zijn bij technologie die hun werk verlicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content