Standard and Poor’s verlaagt rating BP naar “A”

Het ratingbureau Standard and Poor’s heeft donderdag de kredietwaardigheid van de Britse oliemaatschappij BP met twee niveaus verlaagd, nadat het bedrijf had aankondiging dat er 20 miljard dollar in een noodfonds gestort zal worden om de schade te vergoeden die werd aangericht door de olievlek in de Golf van Mexico.

S&P verlaagde zijn rating voor BP van AA- naar A. Dinsdag had ook Fitch de rating van BP al drastisch verlaagd, van AA naar BBB.

Standard and Poor’s motiveert zijn beslissing door te verwijzen naar “de aanhoudende problemen met de olievlek” en de onzekerheid over de uiteindelijke gevolgen ervan.

Vrijdag raakte ook bekend dat kredietbeoordelaar Moody’s de langetermijnrating van BP met drie niveaus verlaagd, van ‘Aa2’ naar ‘A2′. Moody’s verklaart dat de verlaging rekening houdt met de impact van het lek in de Golf van Mexico. Dat zal nog verscheidene jaren een negatief effect hebben op de cijfers van de groep, aldus Moody’s. De kosten als gevolg van het lek zullen wellicht hoger uitvallen dan aanvankelijk aangenomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content