Stakingen kosten Carrefour 40 miljoen

De blokkades en stakingen bij de verkooppunten van Carrefour België hebben de distributiegroep in totaal 40 miljoen euro gekost.

Dat cijfer houdt rekening met het omzetverlies van 14 miljoen euro ten gevolge van de algemene staking van zaterdag in de winkels die Carrefour uitbaat in eigen beheer. Dat weten De Tijd en L’Echo.

Carrefour België kondigde vorige week dinsdag een omvangrijk herstructureringsplan aan. Dat omvat de sluiting van 21 verkooppunten en ten minste 1.672 ontslagen. ’s Anderendaags blokkeerden de vakbonden en het misnoegde personeel zo’n 40 winkels, donderdag waren dat er 58 en vrijdag 61 (31 hypermarkten en 30 supermarkten). Zaterdag bleven de deuren van 117 winkels gesloten.

Lars Vervoort, de woordvoerder van Carrefour België, geeft geen commentaar over het totale omzetverlies en wil enkel het cijfer voor zaterdag (14 miljoen) bevestigen.

De concurrenten van Carrefour blijven discreet over de extra omzet die ze realiseerden dankzij de stakingen. Bij Delhaize geeft men schoorvoetend toe dat het aantal klanten tijdens die periode steeg, maar wil men geen details geven. Colruyt heeft het over een ‘goede zaterdag’ en meldt dat zijn omzet die dag 5 procent hoger was dan normaal.

Vakbonden en directie van Carrefour België zitten woensdag opnieuw om de tafel voor een bijzondere ondernemingsraad. De vakbonden willen daar verduidelijkingen krijgen over bepaalde aspecten van het herstructureringsplan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content