Solvay verkoopt activiteit koelmiddelen aan Daikin

© BELGA

Chemiebedrijf Solvay heeft een overeenkomst met de Japanse aircospecialist Daikin over de verkoop van zijn Duitse activiteiten op het gebied van koelmiddelen en drijfgassen voor farmaceutische toepassingen.

De activiteiten zijn gevestigd in het Duitse Frankfurt. Circa 75 werknemers gaan over naar Daikin. Dat meldt het bedrijf.

De verkoop van de bedrijven in Frankfurt volgt na de afstoting van de Life-Science-activiteiten in 2013. Sindsdien heeft de Solvay-afdeling Special Chemicals zich toegelegd op fluorspecialiteiten met een nieuwe fabriek in Duitsland die toepassingen biedt voor de agrochemische industrie, en met een verhoogde productiecapaciteit in China ter ondersteuning van de sterke groei van de elektronische industrie.

“Solvay Special Chemicals heeft de afgelopen 18 maanden goede vorderingen gemaakt met de uitvoering van zijn bijgestelde groeistrategie”, zegt Bernd Wilkes, president van Solvay Special Chemicals.

“Herzieningen van de portefeuille zullen zich toespitsen op markten die een onderscheidende vakkennis vereisen, waarbij we onze innovaties willen versterken en ons, samen met onze partners, verder willen ontwikkelen tot nichespelers.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content