Solvay investeert in Amerikaanse activiteiten

Ilham Kadri, CEO van Solvay © belga

De Belgische chemie- en materialengroep Solvay heeft alleen al de voorbije vier jaar meer dan 22 miljoen euro geïnvesteerd in zijn Amerikaanse vestiging in Alpharetta in Georgia, waar onderzoek naar nieuwe materialen wordt gedaan. Prinses Astrid, die een economische zending in de VS leidt, opende er zondag een gloednieuw lab.

De vestiging in Alpharetta, nabij Atlanta, is het wereldwijde hoofdkantoor voor de materialenactiviteiten van Solvay. De meer dan 150 jaar oude Belgische groep is van een pure chemiespeler uitgegroeid tot een chemie- en materialenspecialist, en investeert zwaar in de ontwikkeling van nieuwe materialen. Het gaat bijvoorbeeld om superlichte materialen die worden gebruikt in de luchtvaart- en automobielsector.

Heel wat van dat onderzoek doet Solvay in de vestiging in Alpharetta. Nieuwe materialen worden er getest op bijvoorbeeld stevigheid en elasticiteit. Zo ontwikkelden wetenschappers van Solvay er nieuwe polymeren waardoor batterijen voor elektrische wagens efficiënter worden, vertelt Solvay-CEO Ilham Kadri.

Een nieuw lab werd er zondag plechtig geopend door prinses Astrid. Die is in de VS voor een economische zending, die meer dan 500 deelnemers naar Atlanta, New York en Boston brengt. Het is de op één na grootste Belgische economische zending ooit.

Partner Content