Solvay in top 100 meest innovatieve bedrijven

© Belga

Het Belgische chemiebedrijf Solvay staat in de top 100 van meest innovatieve bedrijven.

Het Belgische chemiebedrijf Solvay staat dit jaar in de top 100 van meest innovatieve bedrijven van het Amerikaanse informatiebedrijf Thomson Reuters. Het is de eerste keer dat een Belgisch bedrijf daarin slaagt, al gaat het nog maar om de tweede editie van de top 100. Amerikaanse (47) en Japanse (25) bedrijven zijn daarin het talrijkst.

Een rangschikking maakt Thomson Reuters niet, wel een alfabetische lijst van 100 bedrijven. Dit jaar zijn daar ook universiteiten en overheidsinstellingen bij.

Om de “Top 100 Global Innovators” op te maken, kijkt Thomson Reuters onder meer naar de patenten die de bedrijven op hun naam hebben staan. “Patenten geven een indicatie van investeringen in innovatie”, legt marketingdirecteur Jeroen Lallemand van Thomson Reuters uit.

De lijst telt veel bedrijven die actief zijn in computerhardware en halfgeleiders.

Chemiebedrijf Solvay is volgens Lallemand zeer succesvol in het beschermen van een aantal patenten en kwam zo in de top 100 terecht.

België heeft voor het eerst een vertegenwoordiger in de lijst en Frankrijk gaat van 11 naar 13 bedrijven. Dat kan echter niet verhinderen dat het aantal Europese bedrijven daalde van 29 naar 21.

Volgens Lallemand illustreert de top 100 dat de Amerikaanse en Aziatische economieën veel sneller recupereren. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content