Softwarebedrijf Chili Publish haalt 2,6 miljoen euro groeikapitaal op

Kevin Goeminne © Emy Elleboog

Het Oost-Vlaamse softwarebedrijf Chili Publish haalt in een nieuwe kapitaalronde 2,55 miljoen euro vers kapitaal op bij Volta Ventures, Michel Akkermans en de Limburgse investeringsgroep MC.

Om de groei van Chili Publish, dat is gespecialiseerd in grafische software, internationaal te versnellen, werkte het management al enkele maanden aan een nieuwe kapitaalronde. Het Oost-Vlaamse softwarebedrijf maakte vandaag bekend dat het 2,55 miljoen euro vers kapitaal heeft opgehaald bij Volta Ventures, Pamica en de Limburgse investeringsgroep MC. De drie oprichters Bram Verniest, Joeri Paeleman en Kevin Goeminne hebben nog altijd de meerderheid van de aandelen in handen. “Het heeft misschien wat langer geduurd, maar dat komt omdat we de juiste partijen aan boord wilden halen”, reageert Goeminne, de CEO van Chili Publish. “We wilden echt puur financiële investeerders en die hebben we gevonden.”

Volta Ventures, dat geleid wordt door Frank Maene en Filip Vandamme, beschikt over een kapitaal van 55 miljoen euro om te investeren in jonge technologiebedrijven. Pamica is het investeringsbedrijf van Michel Akkermans (ex-Clear2Pay), een grote naam in de techwereld, die onder meer actief is als bestuurder bij Agfa. Akkermans wordt ook lid van de raad van bestuur van Chili Publish. De Hasseltse Group MC van Raymond Maesen (ex-Actief Interim), Caroline Maesen en Willem Broux investeerde vorig jaar nog in Sparkcentral, het softwarebedrijf van Davy Kestens.

Internationale groei voortzetten

Chili Publish, met hoofdkantoor in Erembodegem en kantoren in New York en Singapore, werd in 2010 opgericht door Verniest, Paeleman en Goeminne. Hun grafische software wordt wereldwijd gebruikt door drukkerijen, ontwerpbureaus en marketingafdelingen van grote merken. De farmaceutische sector is een belangrijke klantengroep.

Eind vorig jaar had Chili Publish bijna 400 licentiehouders in 30 landen. “Tegen 2020 willen we naar 750 licenties”, verklaarde Kevin Goeminne vorig jaar in Trends. Het softwarebedrijf heeft wereldwijd een dertigtal medewerkers en rekende in 2016 op een omzet van meer dan 3 miljoen euro. De precieze cijfers zijn nog niet bekendgemaakt.

Met het opgehaalde kapitaal wil Kevin Goeminne vooral de internationale verkooporganisatie van Chili Publish verder uitbouwen. “We willen onze groei in Europa, de Verenigde Staten en Azië voortzetten”, zegt hij. “We gaan vooral in onze internationale sales en marketing investeren. Ook onderzoek en ontwikkeling verliezen we niet uit het oog, dat heeft ons groot gemaakt. We hebben nog wel wat producten in de pijplijn.”

Jong en innovatief karakter behouden

Volgens Kevin Goeminne wil Chili Publish zijn jonge en innovatieve karakter ook na deze belangrijke kapitaalronde vasthouden. “Daar zullen we niet op inboeten. We hebben nu meer buskruit om mee te schieten. We kunnen nu achter een paar profielen aangaan die voor ons bedrijf tot nu misschien niet bereikbaar waren.”

In een interview met Trends vorig jaar sprak hij de ambitie uit om tegen 2020 een omzet van 7 miljoen euro te halen. Volgens Kevin Goeminne blijft dat het plan. “Al zullen de doelstellingen misschien nog wat hoger zijn, maar dat zullen we wel zien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content