Sociaal plan Carrefour kost staat 100 miljoen

© belga

Carrefour en de vakbonden hebben een ontwerpakkoord rond gekregen, maar het sociaal plan kan de overheidsdienst RVA tot 100 miljoen euro kosten.

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vrijdag. Carrefour vraagt brugpensioen aan op 52 jaar. In totaal komen hiervoor 984 werknemers in aanmerking uit de zogenaamde ‘zieke winkels’ van de warenhuisketen.

Het gaat om personeelsleden uit de 16 supermarkten en hypermarkten die worden gesloten, maar ook om werknemers uit de 16 Carrefourwinkels die worden overgenomen door de groep-Mestdagh en om werknemers uit 26 verlieslatende winkels die Carrefour in eigen beheer blijft uitbaten.

Berekeningen door het socialedienstenbedrijf SD Worx leren dat de kostprijs van deze golf van nieuwe bruggepensioneerden hoog kan oplopen voor de staat. Op basis van een voltijdse brugpensioenuitkering van 1.150 euro per maand, betaald door de RVA, komt de totale factuur over een periode van tien jaar -met een gemiddelde leeftijd bij vertrek van 55 jaar en tot aan de pensioenleeftijd op 65 jaar- uit op minimaal 90 en maximaal 100 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content