Sioen neemt Britse textielgroep over

© ID/ photo agency

Sioen Industries, de West-Vlaamse producent van technisch textiel, neemt het Britse James Dewhurst over.

Het Britse James Dewhurst is Europa’s grootste producent van verstevigingsweefsels die vooral in de bouw worden gebruikt, maar bijvoorbeeld ook voor het verstevigen van enveloppen.

“Met deze overname verstevigt Veranneman Technical Textiles, een divisie van Sioen Industries, haar positie in de markt voor verstevigingsweefsels en vergroot haar productassortiment. Door de uitbreiding kan een volledige range van geweven en gelamineerde mesh en andere textielproducten worden geleverd”, luidt het in een persbericht.

James Dewhurst heeft productiefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en de VS. De hoofdzetel ligt in de buurt van Manchester. Sioen betaalt 44 miljoen pond (51 miljoen euro) voor de 100 procent-overname.

Sioen heeft het voorbije jaar al verscheidene overnames gerealiseerd, onder meer van een Finse producent van duikpakken en een producent van kogelvrije vesten, ook al uit Finland. Nog in 2016 werd Dimension-Polyant, de wereldmarktleider in zeildoeken, overgenomen. In totaal gaat het om een zestal recente overnames.

Volgens financieel directeur Geert Asselman mikt het bedrijf met de verschillende overnames op ofwel geografische groei, aanvulling van het gamma of versteviging van het marktleiderschap.

Partner Content