Sinnolabs krijgt officiële Chinese steun

© belga
Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

De Belgische groeiversneller Sinnolabs, die innoverende Europese kmo’s naar China wil begeleiden, heeft de officiële steun van het HongKou District in Sjanghai gekregen. Dat meldt Sinnolabs in de marge van het bezoek van premier Charles Michel aan China.

De structurele samenwerkingsovereenkomst met het HongKou District in Sjanghai betekent volgens Sinnolabs aanzienlijke financiële steun van de lokale overheid, naast steun om zijn Chinese hoofdkwartier in de wijk te vestigen. HongKou District is het stadsdeel met de wereldbekende Bund-promenade langs de Huangpurivier, met uitzicht op de iconische torens van het handelscentrum Pudong aan de overkant. Voor burgemeester Cao Liqiang van Sjanghai HongKou is de komst van Sinnolabs een onderdeel van zijn inspanningen om in zijn district het Shanghai Technology Innovation Center op te richten.

Sinnolabs is pas in september officieel gestart, maar de Belgische oprichters hebben hun sporen in China al verdiend. Het gaat om Solvay, De Wolf-Axten Law Firm, Moore Stephens Consulting, Riverbank Investments en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij, die al in Chinees-Belgische investeringsfondsen participeert. Aan de Chinese kant zijn de partners de grote Shanghai Bluesea Human Resources-onderneming en de gediversifieerde, in Sjanghai genoteerde holding Zhonglu Co, die van oorsprong een fietsenfabrikant is, maar intussen in 150 bedrijven in de Verenigde Staten en China investeert, onder meer in internet en windenergie.

Begeleiding van kmo’s

Betalende begeleiding van Belgische kmo’s op de Chinese markt is het doel van Sinnolabs, maar als promotie kondigde de groeiversneller in september aan dat hij vijf kmo’s zou meenemen op een China Innovation Exploratory Tour langs Beijing, Sjanghai en Shenzhen. Die vijf zijn nu geselecteerd uit de bijna twintig kandidaten die prompt reageerden.

AVT Europe uit Essen is een ontwikkelaar van transportsystemen voor ultrazware of delicate lasten. Keemotion uit Louvain-la-Neuve automatiseert sportopnames en hun productie. Sentiance in Antwerpen analyseert gegevens van smartphones en internet voor realtime-toepassingen in mobiliteit, gezondheidszorg, verzekeringen en marketing. Trinean is een spin-out van de UGent en imec voor moleculaire spectroscopie en gestandaardiseerde monsteranalyse met behulp van microfluïdische chips. Vadis is een Brusselse bigdata-analist, met klanten als de Europese Commissie, BNP Paribas Fortis en Atos.

De Chinees-Belgische economische relaties beleven drukke tijden. Volgens Etienne Charlier, de algemeen manager van Sinnolabs, zal de introductiemissie met de vijf kmo’s samenvallen met het aankomende bezoek van de Brusselse minister van Buitenlandse Handel Cécile Jodogne aan Sjanghai HongKou.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content