Sector dienstencheques ‘ontgoocheld’ na ontmoeting met kabinet Brouns

Minister Jo Brouns (cd&v) -- Foto door JAMES ARTHUR GEKIERE/BELGA MAG/AFP via Getty Images

De werkgevers uit de dienstenchequesector reageren woensdag in een persbericht “ontgoocheld” op een ontmoeting die ze maandag hadden met het kabinet van Vlaams minister van Werk en Economie Jo Brouns (CD&V).

De werkgevers hadden vorige week de overheden opgeroepen om de inruilwaarde van de dienstencheque per 1 januari met 5 euro te verhogen, omdat heel wat bedrijven verlieslatend zijn ten gevolge van fors gestegen kosten. Minister Brouns wees er meteen op dat er geen budgettaire marge is voor een duurdere dienstencheque.

“Na de noodkreet uit de dienstenchequesector eind vorige week zijn de drie werkgeversfederaties op maandagnamiddag 11 september ontvangen op het kabinet. (…) Hoewel de feiten uit het onderzoek door het kabinet zeker niet worden tegengesproken, wordt er op korte termijn geen enkel perspectief richting een oplossing gegeven”, klinkt het woensdag.

Ontgoocheld maar strijdvaardig

Federgon, Zorggezind en het Vlaams Platform Dienstencheques zeggen ontgoocheld maar te zijn strijdvaardig. “Wij kunnen na het overleg helaas maar één conclusie trekken”, klinkt het bij de verschillende werkgeversfederaties. “Er is geen enkele oplossing in de maak om de dienstverlening aan 750.000 Vlaamse gezinnen en de jobs van 90.000 huishoudhulpen overeind te houden. Als werkgeversfederaties zullen wij blijven ijveren om dit thema onder de aandacht te houden bij pers en publieke opinie.” (Belga)

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content