Sanoma verhuist naar Mechelen

© belga

Mediabedrijf Sanoma verhuist naar de site Zuidpoort bij het station van Mechelen.

Sanoma telt op dit moment een vijfhonderdtal werknemers die werkzaam zijn op drie locaties: Diegem, Antwerpen en Pulderbos.

Het is de bedoeling dat Sanoma in juni 2013 in de gerenoveerde gebouwen op de Mechelse site Zuidpoort trekt. De gebouwen werden voor tien jaar geleased van projectontwikkelaar Virix.

Sanoma is de uitgever van onder meer Flair, Feeling, Libelle en Story. Het bedrijf heeft ook een derde van de aandelen van De Vijver in handen en is op die manier deels eigenaar van Humo. De Humo-redactie werd in 2010 ondergebracht in de gebouwen van Woestijnvis in Vilvoorde en blijft daar.

Vorige week raakte bekend dat Sanoma een radiozender start rond het weekblad Story, die voorlopig via de FM-band enkel te beluisteren zal zijn in Antwerpen.

In een toelichting liet CEO Aimé Van Hecke duidelijk verstaan dat Sanoma meer wil uitbouwen dan enkel magazines. Het zou daarbij de bedoeling zijn de klanten audiovisueel te bereiken.

De Mechelse burgemeester Bart Somers van zijn kant liet alvast zijn tevredenheid blijken over de verhuis van Sanoma. Somers wil Mechelen – economisch gezien de derde grootste van het Vlaams gewest – uitbouwen tot de mediahub van Vlaanderen. “We hebben al Sultan Sushi, Endemol, Telenet en nu ook Sanoma,” aldus Somers. Het is geen geheim dat Mechelen ook graag de VRT zou willen inlijven. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content