Ryanair plaatst miljardenorder bij Boeing

© Reuters
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair bestelt bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing 175 toestellen van het type 737-800.

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair bestelt bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing 175 toestellen van het type 737-800. Met de overeenkomst is een totaalbedrag van 15,6 miljard dollar (12,1 miljard euro) gemoeid.

Ryanair bevestigt dat in een mededeling. Ierse media hadden vorige week al gemeld dat het bedrijf van CEO Michael O’Leary op het punt stond de grootste order uit zijn geschiedenis te plaatsen bij Boeing. Toen was er sprake van 200 toestellen.

Vervangen en uitbreidenVan de 175 vliegtuigen zullen er 75 gebruikt worden om oude toestellen te vervangen en 100 om de vloot uit te breiden, zegt Ryanair. De toestellen moeten geleverd worden tegen 2018 en moeten Ryanair in staat stellen om 100 miljoen passagiers per jaar te vervoeren.

‘Deze 175 nieuwe vliegtuigen zullen ons toelaten onze kosten en ticketprijzen nog verder te verlagen en zo het prijsleiderschap van Ryanair over andere luchtvaartmaatschappijen in Europa te verstevigen,’ zegt O’Leary in de mededeling.

Concurrent

Maandag meldde Boeing-concurrent Airbus reeds een mega-order: de Indonesische lowbudgetmaatschappij Lion Air gaat 234 toestellen kopen. Lees meer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content