Roularta rekent op beter 2014

© belga

Roularta belandde in 2013 in de rode cijfers vooral als gevolg van de reorganisatie van de Franse activiteiten. Er wordt geen dividend uitgekeerd.

De omzet van Roularta daalde met 5 procent tot 676 miljoen euro. Netto boekte het mediabedrijf een verlies van 57,9 miljoen euro, tegenover -1,7 miljoen euro een jaar eerder. De nettoresultaten werden negatief beïnvloed door de herstructurering in Frankrijk.

Er werd voor 40,6 miljoen euro aan waardeverminderingen geboekt op de Franse titels, en voor 27,6 miljoen euro aan herstructurerings- en eenmalige kosten in België en Frankrijk.

Bij de divisie printed media daalde de (gecorrigeerde) omzet met 6,2 procent, bij de audiovisuele media met 2,4 procent.

Roularta kijkt intussen uit naar een beter 2014, met een stabiele lezersmarkt dankzij de abonnementsbestanden die vertrekken vanuit een goede startpositie. De visibiliteit inzake reclame-inkomsten blijft beperkt. Blijkbaar worden beslissingen over reclamecampagnes nog altijd op het laatste moment genomen, stelt de mediagroep vast. “Maar dankzij diversificatie groeien nieuwe bronnen van inkomsten en ook het internet opent nieuwe perspectieven”, luidt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content