Rolls-Royce schrapt 4.600 banen

© reuters

Bij het Britse industrieconcern Rolls-Royce moeten nog eens 4.600 jobs verdwijnen. Dat heeft het concern, dat onder meer vliegtuigmotoren produceert, donderdag bekendgemaakt.

Het concern trekt 500 miljoen pond (bijna 570 miljoen euro) uit voor de herstructurering. Die moet tegen eind 2020 een jaarlijkse besparing van 400 miljoen pond opleveren. De meeste banen sneuvelen wellicht in het Verenigd Koninkrijk. Een derde zou nog dit jaar geschrapt worden. Verwacht wordt dat de herstructurering tegen 2020 afgerond wordt. Vooral de vestiging in Derby, centraal in Engeland, wordt getroffen.

De aangekondigde herstructurering zal vooral kaderfuncties en ondersteunende functies treffen, wat moet leiden tot ‘een eenvoudigere, dynamischere en gezondere organisatie met duidelijkere verantwoordelijkheden, een hogere productiviteit en snellere beslissingsprocessen’, aldus Rolls-Royce.

De producent van onder meer vliegtuigmotoren werkt al een tijd aan het vereenvoudigen van de organisatie, in een poging opnieuw aan te knopen met winst. In 2016 leed Rolls-Royce nog een recordverlies van meer dan 5 miljard euro.

Het concern kampt met een afnemende vraag naar scheepsmotoren en een teruggelopen omzet op het gebied van onderhoudswerk voor zakenvliegtuigen. Bij Rolls-Royce werken nu nog ongeveer 50.000 mensen in een vijftigtal landen, van wie 26.000 in het Verenigd Koninkrijk.

Sinds het aantreden van topman Warren East in 2015 werd al flink gesnoeid in het personeelsbestand. Inclusief de nieuwe ingreep zijn er onder zijn bewind al zo’n 10.000 arbeidsplaatsen gesneuveld.

Partner Content