Ridley neemt Eddy Merckx Cycles over

Eddy Merckx bij de vestiging in Zellik © belga

Fietsenfabrikant Ridley neemt Eddy Merckx Cycles over.

Race Production, de Belgische fabrikant achter de racefietsen van Ridley, neemt het fietsmerk van wielerlegende Eddy Merckx over, meldt het bedrijf vrijdag in een persbericht. De schaalvergroting moet Merckx-fietsen toelaten internationaal door te breken, klinkt het bij eigenaar Bart Van Muylder, ook CEO van het investeringsvehikel Diepensteyn van Jan Toye (ex-Palm Breweries).

Het fietsmerk van wielerlegende Merckx wil al langer vooraan het internationale peloton zitten, maar door de relatief beperkte productieschaal bleven de vaste kosten hoog en kwamen de resultaten onder druk.

Eddy Merckx Cycles dook vorig jaar zwaar in het rood. Bart Van Muylder, de rechterhand van eigenaar Jan Toye, werd eerder dit jaar de vierde topman sinds 2014.

“De beperkte schaalgrootte heeft een negatieve impact op onze inkoop- en verkoopprijzen en maakt dat de vaste structuurkosten het resultaat onder druk blijven zetten. Daarenboven wegen wij als kleine speler onvoldoende zwaar om internationaal de sterkste distributiepartners voor ons te winnen”, aldus van Muylder.

De samenwerking met grote broer Ridley moet de internationale doorbraak mogelijk maken. Volgens Ridley-CEO Jochim Aerts blijft het merk Eddy Merckx bestaan.

Eddy Merckx stapte drie jaar geleden al uit het kapitaal van het fietsenbedrijf, maar de wielerlegende is er wel nog het uithangbord van.

Het merk, dat in 1980 werd opgericht, is sindsdien volledig in handen van Diepensteyn, het investeringsvehikel van Jan Toye (ex-Palm Breweries), waar Van Muylder CEO van is.

Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content