Renault kan 5 miljard euro lenen met Franse staatsgarantie

Renault gaat 15.000 banen schrappen

De Franse staat zal garant staan voor een lening van 5 miljard euro die autobouwer Renault wil aangaan. De autoconstructeur heeft een omvangrijk besparingsplan, met een verlies van 15.000 banen, aangekondigd om de coronacrisis door te komen.

Minister van Economie Bruno le Maire zal vandaag zijn handtekening zetten onder ‘de garantie van de lening van 5 miljard euro die toegezegd wordt aan Renault’, aldus het ministerie. De Franse regering laat weten de garanties bekomen te hebben die ze vroeg voor de toekomst van de werknemers van de fabriek in Maubeuge (noorden van Frankrijk), die ongerust zijn over een fusieproject met de site in Douai, op 70 kilometer afstand.

Le Maire heeft gevraagd dat er onmiddellijk een sociale en technische dialoog komt, om een industrieel toekomstproject op te zetten (…) dat op lange termijn, na 2023, de werkgelegenheid en het niveau van industriële activiteit in Frankrijk moet garanderen.

Renault, dat al in moeilijkheden zat voor de coronacrisis, kondigde vrijdag aan zowat 15.000 banen te schrappen, waarvan 4.600 in Frankrijk.

Partner Content