Recticel boekt 6 procent meer omzet in eerste kwartaal

© belga

Recticel, de specialist in slaapcomfort en thermische isolatie, heeft in het eerste kwartaal van 2010 een 6,2 procent hogere omzet geboekt. Alle sectoren gingen erop vooruit en de rendabiliteit verbeterde. Het bedrijf bevestigt zijn vooruitzichten voor 2010.

Dat blijkt uit het activiteitenverslag over het eerste kwartaal. Recticel realiseerde in de eerste drie maanden van 2010 een omzet van 334,7 miljoen euro. Dat is 6,2 procent meer dan in de overeenstemmende periode van 2009. Op vergelijkbare basis – Recticel verkocht in juli 2009 zijn 50 procent-belang in het Franse Cofel – bedraagt de groei zelfs 11,3 procent.

Vakbonden Recticel voeren actie tegen dividend

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij schuimrubberproducent Recticel in Evere voert dinsdag actie bij de algemene vergadering. Het roept de aandeelhouders op tegen de voorgestelde dividendverhoging te stemmen, omdat “investeringen nu voorrang hebben op hogere dividenden”, zo luidt het.

“Een peperdure operatie die de vakbonden met klem afwijzen”, reageren de actievoerders. Zij vragen dat Recticel nu prioritair zou inzetten op investeringen die de toekomst veiligstellen van het bedrijf, dat volgens hen nog altijd kampt met grote onzekerheid op de markt. Het vakbondsfront wijst er ook op dat in 2009 in totaal 617 arbeidsplaatsen verloren gingen bij Recticel.

In pamfletten vragen de actievoerders dat de aandeelhouders de dividendverhoging zouden verwerpen, waarna Recticel dat bedrag zou kunnen aanwenden voor investeringen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content