Rechter zet stakend personeel luchthaven Frankfurt weer aan het werk

© reuters

De arbeidsrechtbank van Frankfurt heeft een einde gemaakt aan de staking op de luchthaven van Frankfurt.

Dinsdagavond had de rechtbank al de mogelijke uitbreiding van de staking, waarbij ook de luchtverkeersleiders het werk zouden neerleggen, verboden.

De op twee na drukste luchthaven van Europa ondervindt al bijna twee weken grote hinder van de staking van het personeel dat het verkeer van vliegtuigen op de grond regelt. De werknemers eisen betere arbeidsvoorwaarden. Door de vakbondsactie werden al honderden vluchten geschrapt.

Luchthavenuitbater Fraport en luchtvaartmaatschappij Lufthansa brachten de stakingsactie van de vakbond GdF uiteindelijk voor de rechtbank. Dinsdag had de vakbond namelijk de luchtverkeersleiders opgeroepen woensdagmorgen tussen 5 en 11 uur het werk neer te leggen ‘uit solidariteit met de grondafhandeling’. Maar aangezien de luchtverkeersleiders ambtenaren zijn, beschouwt Fraport de staking als onwettig omdat het om een privaat loonconflict gaat.

Fraport heeft intussen berekend dat ze door de staking minstens 3,5 miljoen euro schade heeft geleden. Bij Lufthansa zouden de verliezen zelfs in de tientallen miljoenen euro’s lopen.

De stakers gaan voorlopig weer aan het werk, maar hebben beslist in beroep te gaan. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content