Quares start met Luxemburgs winkelvastgoedfonds

Quares Retail Fund 2 wordt eigenaar van een winkelcomplex bij de Luxemburgse stad Foetz.

Het vastgoedbedrijf Quares begint deze week met een nieuw investeringsfonds, dat 26 miljoen wil aantrekken. Quares Retail Fund 2 wordt eigenaar van een winkelcomplex bij de Luxemburgse stad Foetz. De helft van de investering komt van Baltisse, dat in handen is van de familie Balcaen (ex-Balta).
Particuliere investeerders kunnen participeren vanaf 50.000 euro, waardoor het Fonds niet onderworpen is aan de wetgeving voor publiek genoteerde bedrijven. Herman Du Bois (Quares) spreekt van “kwaliteitsvastgoed als een veilige haven in woelige tijden”.

Over een periode van acht tot maximum tien jaar verwacht Quares Retail Fund 2 een gemiddeld jaarlijks bruto rendement van 6 procent (naast de meerwaarde bij de verkoop).

Het complex van 7000 vierkante meter in Luxemburg herbergt ketens als Veritas, Lola & Liza, Giovanni Rana en Rackstore.

Du Bois: “Het is een nieuw concept van shops in shops. Het centrum blijft uiteraard een blokkendoos langs de weg, maar wel in glas en met mooi design.”

Vijf jaar geleden startte het Antwerpse Quares _ dat ook een makelaars- en beheerspoot heeft _ Quares Retail Fund 1. Deze winkelvastgoedinvesteerder haalde 5,3 miljoen op. Dit jaar volgt de exit. (HB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content