Qatar jaagt op Marks & Spencer

© reuters

Het emiraat Qatar overweegt de Britse warenhuisketen Marks & Spencer op te kopen voor 8 miljard pond (9,2 miljard euro).

Het emiraat Qatar overweegt de Britse warenhuisketen Marks & Spencer op te kopen voor 8 miljard pond (9,2 miljard euro). Dat meldt de krant Sunday Times zondag.

Volgens de krant, die bronnen uit de Londense City aanhaalt, overweegt de Qatarese Investeringsautoriteit (QIA) een consortium op te zetten om de kleding- en voedingsketen te verwerven.

Qatar is niet aan zijn proefstuk toe als het aankomt op investeringen in het Verenigd Koninkrijk. In 2010 kocht het emiraat al een ander nationaal vlaggenschip, de beroemde Harrods-winkel. Qatar heeft ook een kwart van het kapitaal van de Britse retailketen Sainsbury’s in handen.

De rijke golfstaat financierde tevens voor 95 procent de bouw van de Londense wolkenkrabber Shard, de grootste in Europa. Qatar is voorts aandeelhouder van de Britse bank Barclays.

Marks & Spencer opende zijn eerste winkel in Leeds in 1884. Intussen stelt het concern wereldwijd 78.000 mensen tewerk. Het winkelnetwerk is uitgebreid tot 700 in het Verenigd Koninkrijk en 400 elders in de wereld. In november vorig jaar keerde M&S met een Belgische webwinkel terug naar België, nadat de keten zich tien jaar eerder had teruggetrokken uit ons land. (AFP/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content