Q8 overweegt grote investering in Antwerpen

© belga

Kuwait Petroleum Corporation, het moederbedrijf van onder andere de keten van tankstations Q8, overweegt een grote investering in zijn smeermiddelenfabriek in Antwerpen.

Volgens Gerrit Ruitinga, algemeen directeur van Kuwait Petroleum Northwest Europe, gaat het om “een substantieel grotere investering” dan drie jaar geleden, toen 20 miljoen euro werd uitgetrokken voor de modernisering van de fabriek aan Petroleum-Zuid. De beslissing volgt binnen enkele weken.

Naast een gedeeltelijke vernieuwing en verdere aanpassing aan de strengere milieumaatregelen, wordt dit keer ook de productiecapaciteit uitgebreid. De contacten met het stadsbestuur over de plannen verlopen zeer vlot en in een positieve sfeer, stipt Ruitinga aan. Indien alle vergunningen vlot worden verkregen, zouden de werken in 2013 kunnen beginnen. Omdat het een zeer kapitaalintensieve industrietak is, levert de operatie vooral werkzekerheid op voor de huidige werknemers, al sluit Ruitinga niet uit dat er hier en daar enkele banen bijkomen. (L.H.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content