Plopsaland signaleert sollicitatiegolf: ‘2.000 sollicitaties in twee dagen tijd’

© belga

Plopsaland in De Panne heeft in twee dagen tijd meer dan 2.000 sollicitaties ontvangen. Dat gebeurde nadat het pretpark eerder signaleerde dat het 500 jobs voor jobstudenten en seizoensmedewerkers niet ingevuld kreeg.

“De respons is overweldigend”, aldus CEO Steve Van den Kerkhof. “De kandidaten komen van overal. Veel vanuit Frankrijk, maar ook uit het binnenland”, aldus de topman. “Via tussenpersonen krijgen we zelfs mensen aangeboden uit Polen en Roemenië. Maar daar zullen we niet op ingaan.”

Nu het pretpark ruim 2.000 kandidaten telt voor 500 banen kan het selectief tewerk gaan. De voorkeur van Plopsaland De Panne gaat uit naar Nederlandstaligen, ‘die niet van te ver moeten komen’. Plopsaland is overigens wel bereid spoedcursussen Nederlands aan te bieden aan anderstaligen.

CEO Van den Kerkhof is onder de indruk van de sollicitatiegolf die dinsdag en woensdag plaatsvond. “Onze personeelsdienst sloot dinsdag om 18.00 uur de mailbox. Om 09.00 uur woensdagochtend zaten er al 700 sollicitaties in,” luidt het. Plopsaland gaat proberen iedereen binnen de week antwoord te bieden.

Maandag zag het er nog helemaal anders uit, toen de alarmbel werd geluid nadat de zoektocht naar 500 seizoensmedewerkers en jobstudenten flink teleurstelde. Als oorzaken voor de povere belangstelling vermeldde de CEO behalve een gebrek aan jongeren in de streek ook het zwartwerk binnen de horeca aan de kust. “We bieden de normale horecabarema’s aan, maar veel werkkrachten weigeren omdat ze meer kunnen verdienen in het zwart aan de kust”, aldus Van den Kerkhof maandag.

In het openingsjaar 2000 noteerde Plopsaland 400.000 bezoekers. Vorig jaar steeg dat bezoekersaantal tot 1.250.000. Er wordt rekening gehouden met 35 procent groei voor dit jaar. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content