Pin uw marketing op Pinterest

Pinterest, de sociaalnetwerksite om afbeeldingen te delen, is hot. Visuele communicatie via droombeelden en kunstzinnige plaatjes staat er centraal. Sommige merken zien hierin een marketinginstrument. Hoe pint u succesvol?

Clo Willaerts is businessunitmanager bij uitgever Sanoma en auteur van The Conversity model. Making money with social media. Ze heeft een account op Pinterest en geeft 5 tips om het netwerk succesvol te gebruiken.

1. Besteed aandacht aan de beelden op uw website, wie weet worden ze gepind door Pinterest-gebruikers. Uw foto’s zullen alleen gedeeld worden als ze mooi en van uitstekende kwaliteit zijn.

2. Het netwerk is laagdrempelig, probeer het gewoon even uit. Als u door hebt hoe het werkt, zult u snel merken hoe verslavend het is.

3. Zorg ervoor dat uw pagina een afspiegeling is van uw stijl, laat de consument binnentreden in uw wereld.

4. Dit is het eerste sociale netwerk waar een glossy en stijlvolle look de boventoon voert. Doe hieraan mee en deel mooie beelden.

5. Sommige beelden worden gretig gedeeld, andere niet. Observeer, kijk wat de gebruikers repinnen en trek er lessen uit. Als niemand uw beelden deelt, dan hoeft het verder niet. Probeer mensen aan het dromen te brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content