Picanol werft extra personeel aan

© .

De weefmachineproducent uit Ieper heeft een goed gevuld orderboek voor de volgende maanden.

Opmerkelijk in de stroom van berichten over jobverlies: weefmachineproducent Picanol uit Ieper heeft een goed gevuld orderboek voor de volgende maanden en zoekt extra personeel om de productiepieken op te vangen.

Picanol realiseerde in het derde kwartaal een omzetstijging van 19 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet bedroeg in het derde kwartaal 116,72 miljoen euro, tegenover 97,88 miljoen euro vorig jaar.

Productiepieken

De vraag naar nieuwe Picanol-weefmachines bleef ook in het derde kwartaal “op een erg hoog niveau”, meldt het bedrijf. “De groep moet daarbij sterk inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te kunnen vangen.”

In het derde kwartaal heeft Picanol naar eigen zeggen al 50 extra tijdelijke arbeiders voor de vestiging in Ieper aangeworven. In de loop van dit jaar werden al meer dan 125 medewerkers in Ieper in dienst genomen. En om de huidige productiepieken op te vangen, zoekt de groep nog steeds extra monteurs en logistiek personeel. Daarnaast zijn er ook vacatures voor technische profielen.

Het orderboek is voor de volgende maanden goed gevuld, zegt Picanol. Op basis van het huidige orderboek verwacht de groep over het volledige boekjaar een omzet te realiseren in lijn met die van vorig jaar. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content