Pfizer investeert 140 miljoen in Puurs

© belga

Farmabedrijf Pfizer investeert 140 miljoen euro in zijn vestiging in Puurs.

Pfizer wil onder meer een nieuwe eenheid bouwen om het pneumokokkenvaccin Prevenar13 te produceren.

De werkzaamheden werden dinsdag ingehuldigd door Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V).

Ongeveer de helft van de totale investering gaat naar de nieuwe productie-eenheid. Pfizer zal vanaf 2015 jaarlijks meer dan 50 miljoen eenheden van het pneumokokkenvaccin produceren, verpakken en verdelen in Puurs. De rest van het geld wordt geïnvesteerd om de capaciteit van de bestaande producten te verhogen.

Bij Pfizer in Puurs werken momenteel 1.400 mensen. De vestiging is de grootste Europese productievestiging van de farmaceutische groep. Het farmabedrijf mikt via de nieuwe investering op zowat honderd nieuwe banen.

Pfizer Puurs heeft naar eigen zeggen grote inspanningen geleverd om nieuwe investeringen naar België te halen. “De vestiging is erin geslaagd om competitief te blijven produceren door de organisatie te verbeteren en de kostprijs van de productieprocessen te drukken”, luidt het in een persbericht. “Dit kan enkel door ook in de toekomst onze loonkosten onder controle te houden en dat is, zeker in een land als België met een traditioneel hoge loonkost, geen evidente opdracht.” (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content