Pfizer biedt vier miljard pond meer op AstraZeneca

© belga

De Amerikaanse farmareus Pfizer heeft het overnamebod op de Britse branchegenoot AstraZeneca verhoogd tot 50 pond per aandeel in aandelen en contanten, ofwel ruim 63 miljard pond.

De Amerikaanse farmareus Pfizer heeft het overnamebod op de Britse branchegenoot AstraZeneca verhoogd tot 50 pond per aandeel in aandelen en contanten, ofwel ruim 63 miljard pond (76,7 miljard euro).

Eerder had Pfizer een bod gedaan van 46,61 pond per aandeel ofwel bijna 59 miljard pond, maar dat werd verworpen door het bestuur van AstraZeneca, omdat het ‘aanzienlijk’ te laag zou zijn.

Een overname van AstraZeneca door Pfizer zou de grootste in de farmaciesector ooit zijn en de grootste van een Brits bedrijf ooit.

Zorgen

Verder stuurde de topman van Pfizer, Ian Read, een persoonlijke brief naar de Britse premier David Cameron. Daarin benadrukte Read de voordelen van een overname van AstraZeneca voor Groot-Brittannië. Pfizer wil bijvoorbeeld medisch onderzoek gaan doen in Cambridge en Europese hoofdkantoren in Groot-Brittannië vestigen. Pfizer wil daarmee de zorgen in de Britse politiek over de deal wegnemen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content