Perrigo voelt zich misleid bij overname Omega Pharma

© Belga

De Amerikaanse farmareus Perrigo, de overnemer van Omega Pharma, onderhandelt in de nasleep van de overname met het private investeringsfonds Waterland over de voorwaarden van een storting van 75 miljoen euro op een geblokkeerde rekening. Zonder akkoord, dreigt een rechter zich te moeten uitspreken over de zaak.

De verkoop van Omega Pharma door Waterland en oprichter Marc Coucke aan Perrigo is nog geen sprookje gebleken. Perrigo voelt zich misleid bij de overname van 3,6 miljard euro omdat het zich amper een jaar na de overname al gedwongen voelt om honderden miljoenen op de waarde van Omega Pharma af te boeken.

De Amerikanen lieten Waterland en Coucke eind juni weten dat ze mogelijk voor het einde van het jaar een claim gaan indienen voor een vermeende overtreding van de garanties en waarborgen die in de overnameovereenkomst waren opgenomen.

Voor alle duidelijkheid: die claim is nog niet bij Coucke en Waterland in de bus gevallen. Indien er toch een claim zou worden ingediend, heeft men bij Waterland alle vertrouwen op de goede afloop, aldus een woordvoerder.

Wat wel gebeurt is dat Waterland bij de verkoop garanties heeft gegeven aan Perrigo dat het bij een eventuele claim zal instaan voor de geleden mogelijke schade tot een bedrag van 75 miljoen euro.

Geld dat Perrigo nu vraagt om op een geblokkeerde rekening te zetten, om in het geval er een claim komt met een positieve uitspraak voor Perrigo onmiddellijk beschikbaar te zijn. Waterland en Perrigo onderhandelen momenteel over de modaliteiten van de rekening. Ofwel wordt de zaak vandaag/donderdag in der minne geregeld, ofwel zal een rechter er zich vrijdag over uitspreken.

“De gesprekken lopen dus niet over de mogelijke claim zelf, maar enkel over de geblokkeerde rekening. We zijn daarover in gesprek en zullen natuurlijk onze verplichtingen nakomen”, aldus een woordvoerder van het Nederlands-Belgische investeringsfonds.

(Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content