P-Magazine, Ché en Menzo in de etalage

© BELGA

De noodlijdende uitgever Think Media Magazines doet zijn magazines P-Magazine, Ché en Menzo van de hand.

Think Media Magazines, bekend van titels als P-Magazine, Ché en Menzo, heeft maandag van de rechtbank van koophandel van Antwerpen bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen. Dat schrijft De Tijd.

Cijfers in het rood

De procedure van de Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen (WCO) moet een gerechtelijk mandataris de kans bieden een overnemer te vinden voor de tijdschriften en websites van de groep. De uitgever moet tot 15 augustus zijn schulden niet betalen en de schuldeisers mogen tot dan geen beslag leggen op de activa.

Think Media zit al jaren in slechte papieren. 2014 was daarin niet anders, met een omzetdaling van 25 procent en een nettoverlies van ruim 10 miljoen euro. De kasstroom van het bedrijf kwam net geen 8 miljoen euro in het rood uit. Dat alles stuurde het eigen vermogen meer dan 6 miljoen in het rood.

Tegenvallende verkoopcijfers

Sterke man Maurice De Velder gaf eind vorige maand nog aan dat aan een ‘structureel plan’ werd gewerkt om het tij te keren. Daarbij werd een verkoop van de magazines overwogen, klonk het. Dat plan gaat nu dus in uitvoering, zij het onder toezicht van de rechtbank.

Onder meer de digitale tijdperk en terugvallende verkoopcijfers spelen de uitgever parten. ‘De digitale edities van week- en maandbladen zijn ondanks een zeer bescheiden progressie nog steeds marginale nevenproducten die er niet in slagen om in de noodlijdende advertentiemarkt extra inkomsten aan te trekken’, staat in het jaarverslag te lezen. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content