Orange Bank op zijn vroegst in 2019 van start in België
Orange Bank wordt ten vroegste in 2019 in België gelanceerd. Dat heeft Michaël Trabbia, de CEO van Orange Belgium, dit weekend gezegd tijdens de Trends Summer University in Knokke.
De Franse telecomoperator Orange lanceert deze zomer zijn mobiele bank in Frankrijk. Daarna moeten België en Spanje volgen. Volgens Trabbia komt eerst Spanje aan de beurt, “ten vroegste volgend jaar en misschien zelfs later”. Pas daarna is het de beurt aan België. “Orange Bank zal in België zeker niet voor 2019 starten”, aldus de CEO van Orange Belgium.
Orange kocht vorig jaar een belang van 65 procent in Groupama Banque, de bank van de Franse verzekeringsgroep Groupama. Dat past in de strategie van de telecomreus om zijn inkomsten te diversifiëren. Aangezien die uit de klassieke telecomactiviteiten onder druk staan, wil Orange nieuwe inkomsten genereren uit financiële dienstverlening.
Reacties afwachten
Groupama Banque werd omgevormd tot een 100 procent mobiele bank. Dat betekent dat alle financiële transacties via de smartphone verlopen. Begin juli wordt de nieuwe Orange Bank in Frankrijk gelanceerd. Orange Bank mikt in het thuisland op 2 miljoen klanten. Voor de commercialisering van de bankdiensten rekent de telecomoperator onder meer op zijn 500 verkooppunten in Frankrijk.
Bij de aangekondigde expansie naar België en Spanje is volgens Trabbia evenwel geen haast: “We willen niet overhaast te werk gaan.” Volgens hem zal Orange Bank de tijd nemen om de specificiteit van elke markt te bestuderen en de kwaliteit van de diensten te optimaliseren. België zou pas na Spanje aan de beurt komen. “De lancering in België is niet voor meteen. We willen eerst de reacties in Frankrijk en Spanje afwachten. In het beste geval wordt het 2019”, aldus Trabbia.
Klassiek gamma
Orange is vooral in Afrika succesvol met zijn bankdiensten (Orange Money). Daar biedt het betalingen en geldtransfers via sms aan. In Europa wil Orange Bank via de smartphone een klassiek gamma bankproducten aanbieden, inclusief leningen en verzekeringen. In eerste instantie zal het aanbod vooral bestaan uit mobiele betalingen, overschrijvingen via sms, en een app die op elk ogenblik de mogelijkheid biedt de betaalkaart te blokkeren en te deblokkeren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier