Option eindigt juni met 400.000 euro cash

© Belga
Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

De turnaround bij Option laat nog even op zich wachten. Het bedrijfsverlies in het eerste half jaar was 3,2 miljoen euro.

Option haalde in het voorbije semester meer omzet uit zijn acquisitie van Innolumis Public Lighting en Lemnis Public Lighting in januari, dan uit zijn ‘internet of things’ (IoT) activiteiten. Publieke verlichting bracht 1,9 miljoen euro omzet binnen, IoT 0,8 miljoen. De omzet in IoT daalde van 1,3 miljoen naar 0,8 miljoen.

Volgens het persbericht van Option is die daling tijdelijk en een gevolg van verandering in strategie, na het vertrek van CEO Frank Deschuytere. Volgens zijn opvolger Jan Callewaert is er omgeschakeld van een indirect naar een direct verkoopsmodel voor IoT en levert dat contracten op. De totale omzet was 3,9 miljoen, een stijging met 50 procent tegenover dezelfde periode in 2015.

Ondanks besparingen van 1,9 miljoen op bedrijfskosten daalde de cashpositie van 4,1 eind 2015 naar 0,4 miljoen eind juni. In het eerste semester ontving Option al een overbruggingslening van 0,8 miljoen.

Volgens Option is het ergste nu voorbij en is er genoeg vertrouwen om nieuw geld aan te trekken.

Het bedrijf werkt aan een “langetermijnoplossing” en zal opnieuw rapporteren voor eind september, stelt het persbericht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content