Opel-topman Nick Reilly niet van plan Duitse fabrieken te sluiten

© belga

Autobouwer Opel is van plan zonder Duitse staatssteun, die er toch niet komt, alle fabrieken in Duitsland te behouden. Dat verklaarde Opel-topman Nick Reilly in een interview met de Süddeutschen Zeitung.

De Duitse minister van Economie Rainer Brüderle (FDP) had de vraag van de autobouwer voor staatshulp eerder al van de hand gewezen. Het Amerikaanse moederconcern General Motors (GM) kondigde daarop aan Opel ook zonder Duitse hulp te zullen saneren. Daardoor vreesden de Opel-werknemers dat GM meer dan de aangekondigde 4.000 banen in Duitsland zou schrappen, en er fabrieksluitingen zouden volgen.

Dat blijkt dus niet het geval te zullen zijn volgens de verklaringen van Reilly, die ook de plannen voor een nieuwe sportwagen toelichtte. “Bij de coupés hebben we nog een leegte in ons gamma, die we willen invullen,” verduidelijkte hij. Ook het voornemen om een mini-auto te bouwen blijft bestaan. “Er is nog plaats voor een Opel die kleiner is dan de Corsa, als trendy auto voor jonge mensen. Die zal niet lang meer op zich laten wachten”, aldus Reilly, die niet kwijt wil waar de kleine wagen gebouwd zal worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content