Ook Opel Bochum gaat dicht

© belga
Bart Osaer Redacteur Trends.be

De Duitse site van autobouwer Opel blijft evenmin gespaard van de crisis op de Europese automarkt.

De Duitse site van autobouwer Opel blijft evenmin gespaard van de crisis op de Europese automarkt.

Wat vrijdag bekendgemaakt werd door personeelsvertegenwoordigers, wordt maandag bevestigd door de directie. Na 2016 worden geen auto’s meer gebouwd in de vestiging van het Duitse Bochum. De site wordt vanaf dan een distributiecentrum.

De productie van de huidige Opel Zafira, het enige model dat in Bochum van de band rolt, wordt stopgezet in 2016. Aangezien de Duitse GM-dochter niet rekent op een fors herstel van de Europese automarkt binnen de komende drie jaar valt het doek over Bochum. Opel lijdt net als andere autobouwers onder overcapaciteit. Het zou de bedoeling zijn Opel tegen 2015 opnieuw winstgevend te maken.

In december 2010 sloot het moederbedrijf GM al de vestiging van de Europese dochter in Antwerpen, waardoor 8.000 banen verloren gingen. Door de sluiting van Bochum staan opnieuw een 3.000-tal banen op de tocht, maar dat zou naar verluidt nogal kunnen meevallen als de vestiging een distributiecentrum wordt.

General Motors is in ieder geval van plan tegen het einde van het jaar 2.600 banen te schrappen om de uitgaven met 300 miljoen dollar te verminderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content