Ontwerpakkoord voor reguliere cao en werkzekerheidscao bij Lanxess

© Belga

Bij speciaalchemiebedrijf Lanxess in de haven van Antwerpen zijn directie en vakbonden het eens over een ontwerp van akkoord voor een cao 2010 en voor een werkzekerheidscao.

Het personeel stemt later deze maand over het voorstel, bevestigt vakbondsman Bruno Verlaeckt van het ABVV aan Belga.

Over de werkzekerheidscao was eerder al overeenstemming bereikt: dat ontwerp bevat individuele werkzekerheid voor arbeiders en baremieke bedienden tot 2013 en hogere opzegvergoedingen indien toch ontslagen zouden vallen.

Nu is er ook een ontwerp van akkoord voor de reguliere cao. Die krijgt een looptijd van één jaar, en geldt voor 2010. Het voorstel omvat een beperkte, indirecte koopkrachtverhoging voor het personeel. “De werkgever zou een deel van de werknemersbijdrage voor de groepsverzekering en dus het pensioensparen overnemen”, legt Verlaeckt uit.

Dat ligt volgens de vakondsman in de lijn van afspraken in de sector. “Daarnaast trekt Lanxess ook de bestaanszekerheidsvergoeding op die het personeel ontvangt bij tijdelijke werkloosheid, zodat het inkomensverlies beperkt is.”

Het personeel wordt de komende dagen en weken geïnformeerd en kan eind maart stemmen over beide cao-voorstellen. De arbeiders- en bediendenvakbonden van ACV en ABVV leggen het voorstel gezamenlijk voor. De stemming volgt op 29 en 30 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content