Ontslagronde op komst bij Antwerp Ship Repair

© belga

Bij de Antwerpse scheepswerf Antwerp Ship Repair staan 76 van de 200 banen op de helling. Dat zeggen de vakbonden. Dat is niet minder dan een sociaal bloedbad, aldus ABVV Metaal-secretaris Luc Van der Vinck.

De intentie tot herstructurering (66 arbeiders en tien bedienden) is woensdag op een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt. Volgens vakbondsman Van der Vinck vallen er niet alleen ontslagen, maar moeten de blijvers bovendien fors inleveren.

De herstructurering komt er omdat Antwerp Ship Repair te duur blijkt in vergelijking met andere scheepswerven, luidt het. Volgens de vakbondssecretaris is er nochtans werk genoeg. Woensdagnamiddag werd het personeel op de hoogte gebracht. Antwerp Ship Repair, dat al verscheidene herstructureringen achter de rug heeft, is in Antwerpen de enige scheepshersteller voor schepen van grote omvang. Concurrentie komt vooral vanuit Frankrijk en Nederland.

Volgens de directie is er geen alternatief voor de herstructurering “Op deze manier doorgaan is geen optie, dan verdwijnt alle werkgelegenheid. Het doel is de continuïteit van het bedrijf,” verklaarde directeur A. Davidse. Davidse hoopt in het verdere overleg met de bonden “de schade te beperken”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content