Onlinetool voor betere presentaties

Lars Sudmann (l) en Pierre Mengal, oprichters van PresMaster © Photo News
Benny Debruyne
Benny Debruyne Redacteur van Trends

De Duitse Grimbergenaar Lars Sudmann werkte als hoofd financiën voor Procter & Gamble België, maar maakte gaandeweg van zijn passie publiek spreken (hij is zesvoudig Belgisch kampioen) zijn beroep. Hij gebruikte zijn kennis eerst als consultant en lanceert nu samen met vennoot Pierre Mengal de PresMaster.

Dat is een tool waarmee mensen hun presentatie kunnen inoefenen voor het scherm van hun computer. Er is zowel een desktop- als onlineversie beschikbaar. Je krijgt onmiddellijk persoonlijke feedback over de inhoud, de structuur, de uitvoering en de impact van je voordracht. Je kunt je baas of collega’s vragen hoe je je presentatie kunt verbeteren of andere Presmaster-gebruikers je laten beoordelen. De site koppelt daar nog wetenschappelijk advies en inzichten van sprekers op de ideeënsite Ted aan. Op de desktopversie kun je ook gebruik maken van het sensorapparaat Kinect, dat Microsoft ontwikkelde voor spelcomputers. De Kinect zet je bewegingen om in hittekaarten zodat je je lichaamstaal kunt verbeteren.

Presmaster, een product van de vorig jaar opgerichte Etterbeekse bvba SuMenSys, werd na meer dan een jaar ontwikkelen op 25 februari gelanceerd en richt zich op multinationals en eventorganisatoren die respectievelijk hun werknemers en sprekers willen helpen hun presentatie naar een hoger niveau te tillen. Later komt er ook een versie voor particulieren. Het verdienmodel heeft drie poten: softwarelicenties per gebruiker, introductielessen en toepassingen voor de markt van professionele coachingbedrijven. SuMenSys is gefinancierd met eigen middelen en streeft naar een omzet van een half miljoen binnen twee jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content