Online gokken kan voortaan legaal in België

© belga

Belgen die op het internet een gokje willen wagen, kunnen dat voortaan ook legaal. De Kansspelcommissie heeft dinsdag de eerste vergunningen toegekend aan drie goksites.

Gokken op websites zonder vergunning van de commissie blijft wel nog illegaal. Sinds januari kunnen daarbij ook de spelers boetes oplopen tot 25.000 euro.

De organisatie van kansspelen in België is verboden zonder vergunning van de Kansspelcommissie. De kansspelwet uit 1999 voorzag echter geen passage voor goksites, waardoor online gokken in België bijgevolg verboden was.

Om te vermijden dat spelers richting het illegale aanbod geduwd worden, besloot de vorige regering het beperkt toe te laten onder controle van de Kansspelcommissie. Drie goksites, www.partouche.be, www.pokerstars.be en www.777.be ontvingen dinsdag hun vergunning, waardoor ze legaal aan de slag kunnen.

Voorlopig kunnen ook enkele andere websites nog op tijdelijke goedkeuring rekenen. Zij namen deel aan een testperiode. Voor websites verbonden aan casino’s gelden nu enkel nog de officiële vergunningen (A+), de sites van enkele speelhallen kunnen nog met de voorlopige goedkeuring voort. De commissie buigt zich immers pas in maart over hun aanvragen (B+).

Eerder speelde de Kansspelcommissie ook al een lijst met illegale sites door aan de Federal Computer Crime Unit, opdat die voortaan geblokkeerd kunnen worden. Ook Febelfin kreeg de lijsten. Zo kan de financiële sectorfederatie beslissen om bepaalde financiële transacties van “dubieuze klanten” (lees: illegale aanbieders van kansspelen) niet langer uit te voeren, aldus nog de Kansspelcommissie, die de technische regels voor goksites in de toekomst nog zal verfijnen naargelang de opgedane ervaring. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content