‘One-stop shop’-strategie RealDolmen begint te werken

© Belga

RealDolmen zette ruim een kwart meer om in zijn eerste kwartaal. Twee grote contracten deden de infrastructuur-divisie zelfs groeien met 75 procent.

RealDolmen zette ruim een kwart meer om in zijn eerste kwartaal. Twee grote contracten deden de infrastructuur-divisie zelfs groeien met 75 procent.

Het eerste kwartaal van RealDolmen eindigde met een omzet van 69 miljoen euro, een spectaculaire stijging met 25,7 procent. Een groot deel van die groei – bijna 11 miljoen euro of 20 procentpunten – is echter afkomstig van de afdeling infrastructuurproducten.

RealDolmen leverde in april grote mainframecontracten op bij Honda en Colruyt, verduidelijkt chief executive officer Bruno Segers. Bovenop zorgt ook de trend naar virtualisatie (betere benutting van informaticahardware) voor groei.

Bemoedigend voor RealDolmen is dat ook de dienstverlening steeg met 7,5 procent. Daarmee bouwde de groep voort op zijn élan van de tweede helft van vorig jaar. De outsourcing-activiteit (managed services) deed het beter en ook de dagprijzen en de productiviteit van de dienstenafdeling gingen hoger.

Bedrijfsoplossingen, de kleinste divisie, steeg 9,4 procent tot 9,5 miljoen euro in het kwartaal, ondanks een daling in de oudere toepassingen.

Eerste klant voor nieuwe toepassing

Een opsteker was het contract met distributeur Pietercil, die het Real Applied Wholesale (RAW) bedrijfsbeheersysteem van RealDolmen migreert naar Microsoft Dynamicx 2012. Daarmee heeft RealDolmen een broodnodige eerste klant voor zijn nieuwe RAW.

RealDolmen publiceert in zijn “trading update” geen winstcijfers. De divisie infrastructuurproducten heeft typisch lagere bedrijfswinstmarges (5,6 procent in 2010-2011, tegen 7,5 procent in de dienstendivisie), maar volgens Bruno Segers zijn de marges op de omzet “ok”.

Segers: “Ons single-source model (een totaalaanbod in ICT, nvdr) begint te werken. Zowel over de eerste 3 maanden als over de eerste jaarhelft zal je zien dat zowel de omzet als de bedrijfswinst zeer mooi zijn”, zei Segers.

De krappe markt voor ICT-personeel blijft een snellere groei verhinderen. “De recrutering loopt iets achter op het plan, maar er starten nu toch 70 jongeren en we hebben een tiental mensen van de dienstenafdeling van Compuware kunnen overnemen”.

RealDolmen geeft werk aan 1800 mensen, waaronder ongeveer 240 subcontractors. Op basis van de contracten in de pijplijn ziet RealDolmen “de toekomst vol vertrouwen tegemoet, al moeten we voorzichtig blijven gezien de economische situatie.” (BL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content