Ondernemingsraad Opel ontkent negatief advies voor staatssteun

© belga

Klaus Franz, voorzitter van de ondernemingraad van de Duitse autobouwer Opel, ontkent berichten uit de media die dinsdag melden dat de adviesraad Duitse overheidssteun aan Opel afkeurt.

Dinsdag berichten zowel het Duitse persagentschap dpa als de kranten Handelsblatt en FTD “op gezag van regeringskringen”, dat de groep experts die de Duitse regering moet adviseren over staatssteun aan bedrijven zich verzet tegen financiële hulp voor de noodlijdende GM-dochter. Opel wil van de Duitse regering 1,1 miljard euro losweken voor de sanering van het concern.

Het negatief advies van de groep van acht experts zou volgens de media gebaseerd zijn op louter economische motieven. In dat verband zou de gezonde economische ontwikkeling bij moederconcern GM doorslaggevend zijn geweest.

GM wil zelf 1,9 miljard euro aan de sanering bij Opel besteden, maar verwacht 1,8 miljard euro steun van de Europese regeringen. Komt de verwachte steun er niet, dan zou GM volgens de ondernemingsraad van Opel minstens éénn fabriek in Duitsland sluiten, waardoor duizenden banen in gevaar komen.

Volgens de voorzitter van de ondernemingsraad Klaus Franz kloppen de berichten in de media niet. “Na overleg met de adviesraad kan ik de berichten enkel als fout bestempelen. Er is geen negatief advies”, zei Franz dinsdag aan het Duitse persagentschap dpa.

Het oordeel van de adviesraad geldt als basis voor de beslissing of Opel subsidies uit het Duitse crisisfonds krijgt. De uiteindelijke beslissing ligt bij minister van Economie Brüderle.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content