Omega Pharma geeft obligaties uit

© Belga

Omega Pharma gaat obligaties uitgeven met vervaldata in 2017 en 2019 met een vaste rente van respectievelijk 4,5 en 5 procent. Via de operatie verwacht het bedrijf uit Nazareth minimaal 100 miljoen euro op te halen.

Beleggers kunnen intekenen in schijven van 1.000 euro. De periode waarin dat moet gebeuren, loopt van 26 april tot en met 16 mei, onder voorbehoud van een vervroegde afsluiting. De uitgiftedatum is 23 mei.

Geïnteresseerde beleggers moeten wel weten dat de uitgifteprijs 101,875 procent bedraagt, waardoor het rendement uiteindelijk lager zal uitkomen. Er moet ook nog roerende voorheffing betaald worden. Die werd door de regering onlangs nog opgetrokken tot 21 procent.

Groeiend succes De obligatielening moet dienen om de overname door Omega Pharma van een belangrijke portefeuille van Europese merken van GSK deels te financieren. Eerder dit jaar slaagde stichter Marc Coucke erin om Omega Pharma van de beurs te halen.

Obligatieleningen kennen een groeiend succes, als gevolg van de lage rente op spaarboekjes. Zo haalde Fluxys begin deze maand met de uitgifte van een obligatielening 350 miljoen euro op. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content