O’Cool zit in slechte papieren

De diepvriesvoedingsketen heeft bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd via de zogenaamde wet op de continuïteit van ondernemingen (WCO).

Dat heeft de VRT-redactie uit goede bron vernomen en wordt bevestigd door vakbondssecretaris Philip Joosten van de LBC.

De handelsrechtbank van Gent zal maandag om 10 uur beslissen of O’Cool bescherming tegen zijn schuldeisers krijgt. Over de gevolgen voor het personeel blijft er nog heel wat onduidelijkheid. Bij O’Cool werken 440 mensen. De keten telt 110 winkels.

Te laat betaald

De werknemers kregen vorige maand een deel van hun loon te laat uitbetaald. Volgens Joosten werd tien dagen geleden een bijzondere ondernemingsraad bijeengeroepen waar de directie de mededeling voorlas dat ze een beroep wilde doen op de WCO.

Joosten was verrast over de aankondiging. Volgens hem waren de financiële cijfers niet rooskleurig, maar evenmin dramatisch. “Maar intussen zijn we een jaar verder en is er de crisis. In elk geval is het klantenbestand niet toegenomen”, luidde het. In juni zou O’Cool de jongste financiële resultaten publiceren.

Mogelijke scenario’s

Hoe de toekomst van de diepvriesketen eruitziet, is nog niet duidelijk. Joosten wilde geen uitspraken doen over mogelijke scenario’s, maar beklemtoonde wel dat er veel mogelijkheden zijn. O’Cool kan inkrimpen, maar zou ook een overnemer kunnen zoeken, of zijn winkels ter beschikking stellen van een andere speler uit de voedingssector.

Onderhandelingen werden nog niet opgestart, er zijn nog geen voorstellen gedaan. De winkels blijven voorlopig open. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content