O’Cool verkoopt 25 winkels, waarvan 13 aan Carrefour

© belga

De diepvrieswinkelketen O’Cool heeft als gevolg van een reorganisatieplan 25 winkels verkocht aan verschillende foodretailers. Carrefour neemt er 13 over.

De diepvrieswinkelketen O’Cool heeft als gevolg van een reorganisatieplan 25 winkels verkocht aan verschillende foodretailers. Carrefour neemt er 13 over.

O’Cool kwam in mei van dit jaar in financiële moeilijkheden en moest bescherming tegen zijn schuldeisers aanvragen. Die bescherming loopt tot 21 november, terwijl de bedrijfsleiding aan een reorganisatieplan werkt.

In het kader van dat plan zijn 25 winkelpunten verkocht aan verschillende foodretailers. “Het gaat om individuele akkoorden. We geven geen namen van overnemers of andere details, om de rest van het reorganisatieproces niet te beïnvloeden”, verklaarde advocaat Jurgen Egger, die de reorganisatieprocedure begeleidt.

De betrokken winkels zouden vooral in Vlaanderen liggen en de 50-tal personeelsleden mee worden overgenomen.

Retailer Carrefour maakte in een persbericht maandag bekend dat ze 13 winkels van O’Cool overneemt. De winkels (12 in Vlaanderen, 1 in Wallonië) zouden worden omgebouwd tot Carrefour Market en uitgebaat door franchisenemers.

Intussen onderhandelt O’Cool voort met een buitenlandse investeerder. Volgens advocaat Egger gaat het niet om een overnemer, maar om een strategische partner, die ervaring heeft in de retailsector en die zowel inhoudelijk advies als financiële steun kan bieden. In het kader van de gesprekken met die partner verzoekt O’Cool de handelsrechtbank in Gent om de bescherming tegen schuldeisers te verlengen. Een uitspraak daarover wordt op 7 november verwacht.

O’Cool heeft nog 81 winkels in portefeuille. Een deel daarvan zal
nog worden verkocht. Het bedrijf mikt nu op een afgeslankt concept, met de nadruk op diepvriesproducten maar eventueel aangevuld met andere producten. “Onze doelstelling is een leefbare restonderneming te creëren”, aldus Egger. De vakbonden werden maandag ingelicht op een ondernemingsraad. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content