Nyrstar heeft nieuwe topman gevonden

© Belga

Het mijnbouw- en metaalbedrijf Nyrstar heeft een opvolger gevonden voor Ronald Junck, de CEO die eind november opstapte. De naam van de nieuwe topman wordt nog niet vrijgegeven. Dat staat woensdag in een update over het eerste kwartaal van de zinkgroep.

Sinds het vertrek van Junck had financieel directeur Heinz Eigner de leiding voorlopig in handen. Daar komt binnenkort verandering in. “Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft de raad van bestuur zijn kandidaat gevonden”, zo staat er in een persbericht. “De kandidaat heeft het aanbod van Nyrstar aanvaard en zodra een datum van effectieve benoeming bekend is, volgt er een volledige mededeling.”

Nyrstar boekte in het eerste kwartaal een omzet van 791 miljoen euro, een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar. “De sterkere Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro is gunstig voor Nyrstar en heeft de lage zinkprijs tijdens het eerste kwartaal kunnen compenseren”, stelt interim-CEO Eigner. De zinkprijs zou binnenkort gaan stijgen. De onderliggende ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) verdubbelde zelfs tot 68 miljoen euro.

Problemen in mijnbouwactiviteiten

Vooral de mijnverwerkende divisie doet het goed, maar de problemen in de mijnbouwactiviteiten zijn nog niet opgelost. “Het zal voor het mijnbouwsegment een lange periode vergen om opnieuw operationeel en financieel sterk te staan. Het onderging in het eerste kwartaal een negatieve invloed vanwege de operationele problemen in Myra Falls en de lopende schorsing van de activiteiten in Campo Morado.”

In de kwartaalupdate maakt Nyrstar ook bekend dat het een optie-overeenkomst van ongeveer twee jaar heeft afgesloten om het Peruviaanse mijnencomplex Coricancha te verkopen aan Great Panther Silver Limited. Nyrstar kocht de multimetaalmijn in oktober 2009, maar sinds augustus 2013 staat ze op onderhoud. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content