Nutella wordt 50: historiek van een pot chocoladepasta met hazelnoten


1946: Het cacaotekort zet bakker Pietro Ferrero uit het Noord-ItaliaanseAlba (nog altijd de hoofdzetel) ertoe aan lokale hazelnoten en suiker te gebruiken, waardoor minder cacao nodig is. Die ‘Giandujot-pasta’ was een harde reep voor op het brood.

1951: De pasta wordt smeerbaar en krijgt de naam SuperCrema.

1964: Zoon Michele verandert het geheime recept nogmaals en geeft er een nieuwe naam aan: Nutella – ‘nut’ verwijst naar hazelnoot en ‘ella’ doet de naam Italiaans klinken.

1965: Nutella wordt gelanceerd op de Belgische markt.

1983: Ook te koop in de VS.

1995: Het formaat verandert in de potten die we nu kennen.

1997: Miljonair Michele geeft het roer door aan zijn zoon Pietro. Pietro sterft in 2011 bij een fietsongeval. Sindsdien is broer Giovanni CEO.

2005: Voor het eerst meer dan 15 miljoen verkochte potten hazelnootpasta in België en Luxemburg.

2012: palmolieaffaire in Frankrijk
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier