Nou vooruit, nóg 5 originele verkooptrucs

Op algemeen verzoek geven we nog vijf gladde trucs om die handtekening onder het contract te krijgen.

1. Bewaar uw generaals voor de finale. Hebt u een paar topverkopers in huis? Laat die dan niet hun tijd verdoen met cold calling, maar reserveer hen voor dat laatste verkoopgesprek.

2. Gebruik geen standaard verkooppraatje. Een goede verkoper gebruikt nooit hetzelfde verhaal. Klanten willen zich speciaal voelen en dat bereikt u niet bepaald met een standaardverhaaltje. Presenteer uw informatie steeds dusdanig dat die perfect aansluit bij iemands persoonlijkheid, leeftijd, motivatie en interesses.

3. Streel hun ego. Iemand die beslissingen mag nemen, wil er graag aan herinnerd worden hoe belangrijk hij is in het proces.

5. Flirt – een beetje. Net als wanneer u aan het daten bent, wilt u dat uw prospect denkt dat u hem/haar graag als klant wilt, maar dat u tegelijkertijd genoeg andere opties hebt. Speel een beetje hard to get. Geef ze aandacht en net als ze toe willen happen, trekt u zich terug.

5. Laat ze denken dat het hun beslissing is. Deze subtiele aanpak geeft klanten het gevoel dat zij de touwtjes in handen hebben en als ze dat denken, zijn ze eerder geneigd beslissingen te nemen. Laat de klant zelf het woord voeren en op die manier zelf alle mogelijke bezwaren wegnemen.

Bron: Forbes, Managersonline.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content