Nog eens 200 ontslagen op komst bij Bekaert

© Belga

Door een nieuwe herstructurering bij staaldraadproducent Bekaert staan een tweehonderd jobs op de tocht. Deze keer verdwijnen er geen arbeiders, maar hooggeschoolde bedienden.

Dat schrijft De Morgen dinsdag op basis van “interne bronnen”. De directie van Bekaert bevestigt het cijfer niet.

De topman van Bekaert, Bert De Graeve, kondigde begin februari een eerste herstructurering aan waarbij uiteindelijk 609 Belgische en 1.250 Chinese jobs verloren gingen. De reorganisatie was nodig door de ineenstorting van de zonnepanelenmarkt.

Tweede golf ontslagen

Het is ook al langer duidelijk dat er een tweede golf volgt, in september. Die tweede herstructurering moet 100 miljoen euro aan besparingen opleveren, of 20 procent van de zogenoemde overheadkosten en indirecte kosten.

“Dit kunnen personeelskosten zijn, maar ook externe kosten zoals consultants of uitbestede diensten”, verduidelijkt het bedrijf.

Zenuwen gespannen

Bij het personeel staan de zenuwen strak gespannen, want intern circuleert het cijfer van circa 200 jobs die op de tocht staan. Vooral in de overkoepelende corporate-dienst, de secretariaten en andere administratieve diensten vrezen Bekaert-werknemers voor hun baan, aldus De Morgen. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content