Nieuwe financieel directeur voor Agfa-Gevaert

© belga

Agfa-Gevaert krijgt een nieuwe financieel directeur. Dirk De Man volgt Kris Hoornaert op als CFO, die het beeldvormingsbedrijf uit Mortsel na meer dan tien jaar verlaat.

Dirk De Man werkte eerder al in financiële posities bij Barco en Unilin. Sinds 1 februari is hij aan de slag bij Agfa-Gevaert, waar hij samen met zijn voorganger de overdracht zal voorbereiden en de directie zal bijstaan over de toekomstige strategie.

“Hij vervoegt Agfa-Gevaert op het juiste moment om de strategie te helpen verduidelijken in de context van de splitsing van de groep die momenteel in uitvoering is. Ik heet hem hartelijk welkom. Kris Hoornaert besliste Agfa-Gevaert te verlaten nadat hij al meer dan tien jaar aan het hoofd van onze financiële organisatie stond. In die periode heeft hij het bedrijf geholpen om zich te stabiliseren en te versterken in een zeer uitdagende economische omgeving. Ik respecteer deze beslissing en ik dank hem voor het immense werk dat hij in de loop der jaren heeft verricht”, zegt CEO Christian Reinaudo in een persbericht.

Agfa-Gevaert besliste vorig jaar om de IT-tak van de medische divisie (gespecialiseerd in softwareoplossingen voor ziekenhuizen) te verzelfstandigen. Die afdeling vertegenwoordigt zowat een vijfde van de groepsomzet.

De benoeming van De Man als CFO moet wel nog worden goedgekeurd door aandeelhouders. Dat gebeurt allicht op de aandeelhoudersvergadering van 9 mei.

Partner Content